TOPLUM GÖNÜLLÜSÜ OLUN
Düşler Akademisi'nde gönüllülere görev dağıtılmıyor. Alternatif yaşam felsefelerine paralel, herkes kendi istediği alanda sorumluluk alarak projenin bir parçası oluyor.

Düşler Akademisi bir sosyal sorumluluk projesi. Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimleri veriliyor. Mekân, gençleri hayata hazırlayan kalıcı bir alternatif sanat akademisine dönüşmüş durumda. Akademi; vokal, ritim, dans, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim ve tasarım gibi sanat atölyelerinden oluşuyor. Kişisel gelişim ve motivasyon gibi farklı atölyeler de dönem dönem gerçekleştiriliyor. Engelli ve sosyal dezavantajlı katılımcıların atölye eğitimlerini takiben branşlarında meslek edinmeleri esas alınmış durumda. Düşler Akademisi’nin en önemli bileşenlerinin başında gönüllüler yer alıyor.

Gönüllüler, Düşler Akademisi’nin A’dan Z’ye tüm işleyişinde çalışıyorlar. Yani; mutfağından atölyelere, tarladan ofise bütün çarklar gönüllüler tarafından döndürülüyor.

Gönüllülerin Bir Günü Nasıl Geçiyor?
Düşler Akademisi’nde gönüllülere görev dağıtılmıyor. Alternatif yaşam felsefelerine paralel, herkes kendi istediği alanda sorumluluk alarak projenin bir parçası oluyor. Güne sabah 08.00 sularında başlanıyor, 13.00 gibi öğle yemeği ve 19.00 gibi akşam yemeği çıkıyor. Akademi 24 saat yaşayan bir kampüs olduğundan, herkes kendi tayin ettiği ölçüde gün boyu bir şeylerin ucundan tutuyor. Operasyonun işleyişini sekteye uğratmayacak şekilde haftada bir gün izin yapılıyor. Zaman zaman hep birlikte tekne turu, deniz kanosu, dalış, yürüyüş, kanyon geçişi veya yamaç paraşütü yapmaya gidiliyor. Ara sıra Kaş merkezde partileyerek kurtlar dökülüyor. Sakin gecelerde de film ve kitap seansları düzenleniyor.

Nasıl Başvuruluyor?
http://www.duslerakademisi.org/tr/Basvuru adresinden başvuru formunu doldurarak ya da Ataşehir’deki merkezlerine giderek başvuru yapabiliyorsunuz. Düşler Akademisi Kaş’ta gönüllü olmak için de adres: http://duslerakademisi-kas.org/gonullu-ol/ Başvuru yapanlardan neden Düşler Akademisi’nde gönüllü olmak istediklerini içeren bir motivasyon mektubu yazmaları isteniyor. Daha sonra kendilerine davet gönderiliyor. Yabancı dil için bir zorunluluk yok. Ama yabancı dil öğrenmenin önemli olduğunu düşünüyor ve gönüllüleri en az bir tanesini öğrenmeleri için teşvik ediyorlar. Bazı dönemlerde uygun gönüllü eğitmen varsa yabancı dil konusunda ücretsiz eğitimler düzenliyorlar.

bir yorum bırakın